محل تبلیغات شما
تفاوت مهندسی کامپیوتر با علوم کامپیوتر


شاید برای شما نیز سوال باشد که فرق بین دو رشته مهندسی کامپیوتر چیست در این مقاله به بررسی این موضوع می‌پردازیم تازه‌واردهای رشتهٔ کامپیوتر اغلب Computer Engineeringیعنی مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر(Computer Science) را با هم اشتباه می‌گیرند. این دید بسیار محدودکننده است. در واقع مهندسی نرم‌افزار را می‌توان مستقل از علم کامپیوتر دانست. هرچند پیش نیاز کاری مهندسین نرم‌افزار آشنایی با علوم کامپیوتری است اما اساسا، علوم کامپیوتر با تئوری‌ها و روش‌هایی سر و کار دارد که به کامپیوترها و سیستم‌های نرم‌افزاری مربوط می‌شود، در حالی که مهندسی نرم افزار با مسائل عملی تعیین مشخصات، تحلیل، پیاده سازی و تولید نرم افزار سر و کار دارد. اما گفتنی است این دو رشته  یعنی مهندسی نرم افزار و علوم کامپیوتر رابطه تنگاتنگی با هم دارند و پیشرفت در علم کامپیوتر نیاز به پیشرفت در علم نرم‌افزار را می‌طلبد. 
علوم کامپیوتر در ایران نزدیکی زیادی به رشته ریاضی کاربردی دارد. درواقع این رشته به صورت ترکیبی از واحدهای ریاضی و واحدهای کامپیوترمی‌باشد . گاهی اوقات نزدیکی چنان زیاد میشود که نمی‌توان تمایز ایجاد کرد. گفتنی است این رشته گرایش‌های خیلی مهمی دارد که در دنیا بر روی آن‌ها سرمایه گذاری می‌شود. 
شاید شنیده باشید که کل مهندسی نرم‌افزار از تئوری‌های علوم کامپیوتر ساخته می‌شود، اما واقعیت چیز دیگری است. مهندسین نرم‌افزار اغلب باید از رهیافت‌های ذهنی برای توسعه نرم‌افزار استفاده کنند و احتمالا ایده‌ای که تا به حال شکل نگرفته را عملی کنند. تئوری های علوم کامپیوتر را همیشه نمی‌توان به مسائل واقعی پیچیده‌ای اعمال کرد که نیازمند راه‌حل‌های نرم‌افزاری‌اند.
در واقع مهندسین نرم‌افزار باید مسائل پیچیده واقعی را با تفکر نرم‌افزاری مبتنی بر علوم کامپیوتر حل کنند. این گونه مسائل واقعی کاملا با تئوری‌های علم کامپیوتر در تناقض است و در این میان وظیفه مهندسین نرم‌افزار تحلیل و رفع تناقضات مسئله با علوم کامپیوتری و ایجاد سیستم نرم‌افزاری مبتنی بر علم کامپیوتر می‌باشد.
به طور مثال ساخت یک نرم‌افزار اتوماسیون اداری که قرار است تمامی سیستم های یک سازمان بزرگ از جمله سیستم حسابداری، تولید، فروش، انبارداری وغیره را پیاده‌سازی نماید، نیاز به داشتن دانش مهندسی نرم‌افزار دارد. چنین سیستمی را نمی‌توان با تئوری و منطق کامپیوتری پیاده سازی نمود چون این گونه سیستم‌ها نیاز به تحلیل‌های تشریحی دارند که با علوم کامپیوتر که فقط قادر با حل مسائل منطقی است کاملا در تضاد می باشد.
همچنین لازم است بدایند در علوم کامپیوتر شما باید راجع به پردازش دیتا و نحوهٔ انتقال و ذخیرهٔ آن‌ توسط دیوایس‌های کامپیوتری مطالعه کرده که در نتیجه مسائلی همچون الگوریتم‌های پردازش دیتا، ریپریزنتیشن‌های سمبولیک، تکنیک‌های نوشتن نرم‌افزار، پروتکل‌های ارتباطی، سازماندهی دیتا در دیتابیس و مباحثی از این قبیل را خواهید آموخت. به زبان ساده‌تر، می‌آموزید که چه مشکلاتی توسط کامپیوتر قابل‌حل هستند، الگوریتم می‌نویسید و با نوشتن برنامه‌ها، به‌کارگیری دیتابیس‌ها و سیستم‌های امنیتی، برای دیگر کاربران سیستم‌های کامپیوتری ایجاد می‌کنید.
در مورد واحدهای علوم کامپیوتری در مقطع کارشناسی باید گفت که این رشته طیف گسترده‌ای از موضوعات را پوشش می‌دهد و به دانشجویان اجازهٔ کار و یادگیری در زمینه‌های گوناگون را می‌دهد. از سوی دیگر، در تحصیلات تکمیلی این رشته، تمرکز فقط معطوف به یک حوزه می‌شود و به به همین دلیل است که شما باید پیش از انتخاب رشته، به دنبال دانشگاه و رشتهٔ مناسب خود باشید. در ادامه لیستی از رشته‌های مختلف علوم کامپیوتر که در دانشگاه‌های مختلف تدریس می‌شوند ارائه شده است. همانگونه که می بینید علوم کامپیوتر رشته‌های بسیار زیادی را در برمی گیرد:
• هوش مصنوعی: توسعه ماشین‌هایی که دارای توانایی های شناختی مثل تفکر، صحبت کردن، استدلال و حل مسائل هستند در این زمینه قرار گرفته است.
• بیوانفورماتیک: دانش استفاده از علوم کامپیوتر برای اندازه گیری، تجزیه و تحلیل، مدل‌سازی و درک پیچیدگی‌ها در زیست‌شناسی است. 
• نظریه محاسباتی: دانش مطالعه الگوریتم ها و شواهد ریاضیاتی است. 
• گرافیک کامپیوتری: شامل مطالعه روش‌های استفاده از داده ها و تبدیل آن ها به اشکالی است که برای افراد قابل مشاهده و درک باشد. 
• توسعه بازی: تولید بازی‌های کامپیوتری، موبایلی و مبتنی بر وب در این شاخه قرار می‌گیرند. • شبکه سازی: دانش مطالعه سیستم‌های کامپیوتری توزیع یافته و چگونگی بهبود محاسبات بین شبکه‌ها است.
• رباتیک: دانش تولید و توسعه الگوریتم‌های مورد استفاده در ماشین‌های رباتیک می‌باشد.
• ایمنی: توسعه الگوریتم‌ها، روش‌ها و نرم افزارهایی برای حفاظت از سیستم‌های کامپیوتری در برابر تهدیدات، بدافزارها و سواستفاده‌ها در این شاخه قرار می‌گیرند. 
مهندسی کامپیوتر سخت‌افزاری‌تر است گرایش نرم‌افزار به برنامه‌‌نویسی و گرایش سخت‌افزار به کنترل و طراحی سخت‌افزار می‌پردازد. در گرایش علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات نیز به مباحث نظری کامپیوتر پرداخته می‌شود. در مقطع کارشناسی دروسی مانند نظریه زبان‌ها و ماشین‌ها، نظریه محاسبات، ریاضیات گسسته، نظریه گراف، ساختمان داده‌ها و طراحی الگوریتم‌ها بیشتر مورد توجه قرار دارند.
مهندسی کامپیوتر را می‌توان ترکیبی از مهندسی برق و علوم کامپیوتر در نظر گرفت که با ترکیب دانش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، مهندسین کامپیوتر تقریباً در تمام زمینه‌های مربوط به کامپیوتر مهارت پیدا می‌کنند. آن‌ها عملکرد میکروپروسسورها و نحوهٔ طراحی و بهینه‌سازی‌شان را نظارت می‌کنند، چگونگی اتفاق افتادن انتقال دیتا را تحت‌نظر و کنترل می‌گیرند و همین‌طور نحوهٔ نوشته شدن و کامپایل نرم‌افزار برای پلتفرم‌های سخت‌افزاری متفاوت و گوناگون را بررسی می‌کنند. به زبان ساده‌تر، مهندسی کامپیوتر طراحی نرم‌افزار و مفاهیم پردازش دیتا را میسر می‌کند و یک مهندس کامپیوتر مسئول اجرای نرم‌افزاری است که توسط یک متخصص علوم کامپیوتر ایجاد شده‌ است.
گرایش های کارشناسی ارشد کامپیوتر شامل گرایش های 
نرم افزار: برنامه نویسی و طراحی نرم افزار یکی از گرایش‌های مهندسی نرم افزار است.
هوش مصنوعی
شبکه‌های کامپیوتری: مطالعه و شناخت انواع معماری‌های رایج در شبکه‌های کامپیوتری، سیستم های توزیع شده، ارزیابی کارایی شبکه‌های کامپیوتری، طراحی ساز و کارهای برگرفته از طبیعت برای مدیریت شبکه و. می‌باشد.
رایانش امن: گرایش رایانش امن همان امنیت اطلاعات می باشد. هدف از این رشته تبدیل، ذخیره، حفاظت و پردازش و انتقال اطلاعات به بهترین شکل و مطمئن‌ترین راه می‌باشد. 
معماری کامپیوتر (سخت افزار): رشته معماری کامپیوتر در آزمایشگاه‌های رایانش ابری، شبکه، شبکه‌های میان تراشه‌ای، اینترنت اشیا، سیستم های نهفته و طراحی تراشه زیر نظر اساتید راهنما به تحقیق و مطالعه می‌پردازند. 
جمع‌بندی
گرچه این دو رشته نقاط مشترک زیادی دارند اما در عین‌ حال تفاوت‌های بسیار زیادی هم با یکدیگر داشته به طوری که علوم کامپیوتر با پردازش، ذخیره‌سازی و انتقال دیتا سروکار دارد اما مهندسی کامپیوتر ترکیبی از مهندسی برق و علوم کامپیوتر است و آشنایی با چنین تفاوت‌هایی موجب می‌گردد تا حین انتخاب رشته از بین این دو، به زمینهٔ مورد علاقه‌ٔتان توجه کرده و گزینهٔ مناسب‌تر را انتخاب کنید. در این مقاله سعی شد با هردو رشته آشنا شوید و چیزی را انتخاب کنید که دوست دارید.



چگونه برای کنکور کارشناسی ارشد آماده شویم و تاثیر معدل در کنکور ارشد

چالش‌ها و راهکارهای پیش‌ روی دانشجویان در کسب علم

تدریس خصوصی، معلم خصوصی، چرا؟

کامپیوتر ,علوم ,مهندسی ,نرم‌افزار ,کامپیوتری ,رشته ,علوم کامپیوتر ,مهندسی کامپیوتر ,نرم افزار ,در این ,با علوم ,تفاوت مهندسی کامپیوتر

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Julie's game لیفان موتور johnrobacksmel میبینمت در نت Robert's receptions sembcepdota صلی الله علیک یا فاطمة الزهرا سلام الله علیها باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال تهران creakguematli .