محل تبلیغات شما
    چالش‌ها و راهکارهای  پیش‌ روی دانشجویان در  کسب علم

امروزه دانشجویان برای رسیدن به هدف و رشته‌ی موردعلاقه‌ی خود در دانشگاه و موسسات آموزش عالی  مجبور می‌شوند از همه چیز جدا ‌شوند از شهری که زندگی کرده‌اند، دوستان و از همه مهم‌تر خانواده‌هایشان. حال یکی از مشکلاتی که  گاهی گریبان‌گیر این نوع از دانشجویان می‌شود تاخیر در دست یافتن خوابگاه‌ها و محیط خوابگاه‌ها می‌باشد، همچنین  مراقبت از خود در دوره‌ای است که والدین نظارتی کمتری بر فرزندان خود دارند و این وظیفه خود دانشجو است‌ که شروع به درس‌ خواندن‌ کند. البته تهیه غذا، مدیریت امور مالی، تمیزی اتاق، شستشوی لباس‌ها، ورزش، ایاب و ذهاب و امثال آن همگی به عهده خود دانشــجو است. عدم کنترل هریک از این مسائل (تحصیلی، خواب، تغذیه، مســایل مالی، ورزش و بهداشت) می‌تواند برای وی مشکل‌ساز گردد. تعداد زیادی از دانشجویان برای مســتقل زندگی‌ کردن به ســراغ کار دانشجویی می‌روند که می‌تواند برای عمده‌ای از افراد منبع استرس باشد، چونکه با کمبود وقت مواجه می‌شوند و گاهی کیفیت غذا و نظافت خوابگا‌ها خود باعث می‌شود همه‌ساله تعداد‌ زیادی از دانشجویان دانشگاه‌های دولتی، ‌‌ترک تحصیل می‌کنند.
یکی دیگر از نارسایی‌های عمده‌‌ای که در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی به چشم می‌خورد، این است که محتوای درسی دانشگاه‌ها قدیمی است و هر سال به‌طور تکراری کپی‌برداری می‌شود و در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد.همچنین یافته‌های به‌روز و جدید علمی در آن گنجانده نمی‌شوند. دانشجویان مجبوراند که این متن‌های تکراری و قدیمی را حفظ کنند. مشکل دیگر، سطح پایین علمی استادان دانشگاه‌ها، به‌خصوص دانشگاه‌های دولتی می‌باشد و این دسته از استادان نه تنها توانایی‌ تدریس‌شان ضعیف است و نمی‌توانند دانشجویان را توان‌مند سازند، بلکه  گاهی با برخورد‌های سلیقه‌‌ای در برابر دانشجویانی که از آن‌ها سوال می‌کنند و در مباحثه‌ی علمی در صنف ظاهر می‌شوند، قرار می‌گیرند و در وقت امتحان از این دانشجویان با رویه‌های غیر‌علمی انتقام‌گیری می‌نمایند و به آن‌ها نمره‌ی کم می‌دهند و در نهایت این دانشجوها هستند که ناکام می‌مانند. خب حال راهکار این نوع از مشکلات چیست؟



  راهکار

 از راهکارهایی که به بهبود روند تحصیل دانشجویان کمک می‌کند نظارت دقیق بر امور خوابگاه‌ها (اعم از دولتی و خودگردان) از بعد مدیریتی، امور فرهنگی و فعالیت‌های مانند فوق برنامه برای آن‌ها می‌باشد. همچنین توجه جدی به توسعه حرفه‌ای اعضای هیأت علمی برای آموزش بهتر دانشجویان می‌تواند در پیشرفت علمی دانشجویان تاثیر بسزایی داشته باشد.
علاقه‌مندی به تحصیل و اهمیت دادن جامعه به آن، می‌تواند آغازگر یک تحول بزرگ و تغییرات بنیادی برای پیشرفت جامعه‌‌ی ما باشد. از این نظر، لازم است دولت، به این پدیده‌ی نیکو ارج بیش‌تری بگذارد و توجه لازم را به قشر دانشگاهی و فرهنگی نماید تا جامعه از نگاه فرهنگی رشد کند‌ و ظرفیت‌های بیش‌تری برای تغییرات اساسی در جامعه به‌وجود آیند و نیازمندی کشور به نیروی متخصص که یکی از نیاز‌های جدی برای پیشرفت، می‌باشد، به حد‌اقل برسد.



یکی دیگر از چالش‌ها پیش روی  دانشجویان نوشتن جزوه، سر کلاس درس است، همانطور که در جریان هستید در دانشگاه بسیاری از اساتید کتاب معرفی نمی‌کنند، اما در عوض خوب جزوه می‌گویند. در امتحانات هم برگ برنده در دست کسی است که جزوه‌ی خوبی دارد.
یکی دیگر از مشکلات دانشجویان، سرعت نوشتن بالا و همزمان درک مطالب و نگارش آن می‌باشد و این رویه از مهم‌ترین روش‌های دانشگاهی کنونی ما به شمار می‌رود. امروزه متاسفانه نوشتن جزوات دانشگاهی جزء لاینفک مراکز آموزش عالی می‌باشد و این نوشتن‌ها بیش از اینکه گربیان دانشجویان رشته‌های فنی مهندسی و علوم پایه و همچنین رشته‌های تجربی را بگیرد، گربیان‌گیر رشته‌های علوم انسانی نیز شده است. نوشتن مداوم جزوه در کلاس درس باعث می‌شود دانشجو نتواند به صورت پرسش و پاسخ در کلاس درس فعال باشد و به شخصی منفعل تبدیل ‌شود. این گفتن‌ و نوشتن‌ها همانند یاد دادن شعری به یک طوطی می‌باشد که اگرهم مطلبی یاد بگیرد حفظی و طوطی‌وار خواهد بود.
دانشجویان هم همانطور که در جریان هستند تا چشم بر هم بزنند امتحان‌های میانترم شروع می‌شوند و  حسابی طومار دانشجویان را در هم می‌پیچند. حتی ممکن است دانشجویانی هم باشند که در دام کوئیزهای وقت و بی‌وقت اساتید گرفتار شوند.
اما در نهایت مهم همان جزوه‌ است که شب امتحان می‌خوانند که ممکن است خودشان نوشته‌باشند و یا‌ آن را قرض گرفته‌اند. حال ممکن است در کلاسی حضور داشته باشند که هیچ کدام از دانشجویان جزوه‌نویس خوبی نباشند. در این حالت اگر خودشان دست به کار نشوند باید بگوییم کلاه‌شان پس معرکه است.
البته خبر خوب ماجرا این است در هر شرایطی  نباید ناامید شد به نقل از باب مارلی یکی از برجسته‌ترین چهره‌های معاصر جامائیکا می‌گوید وقتی یک دری بسته است، درهای بسیار دیگری باز هستند که شاید تو خبر نداشته باشی.

  راهکار

یکی از راهکارها این است که دانشجویان خود دست به کار شوند و هر جلسه مشغول نوشتن جزوه شوند که البته این روش پویا بودن و رفع اشکال در کلاس درس را تا حدی کاهش می‌دهد ولی یکی از راهکارهای که می‌تواند به عنوان یک دستیار کمک آموزشی به کمک دانشجویان بیاید تغییری دوست‌داشتنی در نوشتن جزوه‌ها می‌باشد که جزوات تایپی و گاها دست‌نویس دانشجویان خوش سلیقه از اساتید برجسته دانشگاه‌های برتر  کشور  را استفاده کنند. البته این راهکار مزیت‌هایی دیگری همچون  نمونه سوالات همراه با پاسخ تشریحی همچنین تایمری برای محاسبه مجموع زمانی که به طور مفید دانشجو درس خوانده است در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. " جزوه ننویس " سایتی موثر در موفقیت روز ‌افزون شما خواهد بود و در کنار شماست تا از تجربیات درس خواندن و مسائل مشاوره‌ای و اصول تغذیه‌ای به شما راهکارهای دوست‌داشتنی بدهد.

چگونه برای کنکور کارشناسی ارشد آماده شویم و تاثیر معدل در کنکور ارشد

چالش‌ها و راهکارهای پیش‌ روی دانشجویان در کسب علم

تدریس خصوصی، معلم خصوصی، چرا؟

دانشجویان ,یکی ,می‌باشد ,نوشتن ,درس ,علمی ,است که ,و در ,و این ,از دانشجویان ,یکی از

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

وبلاگ دکتر محمدرضا یوسفی Betty's receptions bazispot آهنگ طعم خوش برنامه نویسی آهنگ آی آر صلی الله علیک یا ابا عبدالله الحسین علیه السلام وبلاگ تخصصی كلاس ششم Cheap Jerseys more Cheaper than others China Wholesale Jerseys liecilikol انجمن علمی دانشجویی مدیریت شهری دانشگاه علامه طباطبائی