محل تبلیغات شما
نکاتی مهم درباره‌ی تغییر رشته کارشناسی به کارشناسی ارشد



در این پست می‌خواهیم نکات مفیدی را در باره‌ی تغییر رشته از کارشناسی به کارشناسی ارشد یاد بگیریم، همانطور که در جریان هستید گاهی اوقات برای اطرافیان یا خود شما هم پیش بیاید که بخواهید در مقطع ارشد در رشته‌ی دیگری به تحصیل بپردازید؛ ولی برای چنین تصمیمی بهتر است فکر کنیم بهتر است چه راهی را انتخاب کنیم آیا همان رشته‌ی قبلی خود را ادامه دهیم به نفعمان است یا رشته‌ای دیگر که به آن علاقه داریم و شرایط و بهایی که باید بپردازیم تا بتوانیم آینده‌ی خود را در مسیر دیگری رقم بزنیم. 
خوشبختانه امروزه شرایط تغییر رشته در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه سراسری برای دانشجویان ایجاد شده است و دانشجویان می توانند دانشگاه مبدا و مقصد خود و حتی رشته تحصیلی خود را تغییر دهند. این دانشجویان باید شرایط مورد نیاز تغییر رشته را رعایت کنند تا بتوانند در مقطع تحصیلی و رشته تحصیلی مورد علاقه خود تحصیل کنند. سوالاتی که اکثرا پیش برای داوطلبان ارشد پیش میاید این است که آیا می‌توان در کارشناسی ارشد تغییر رشته داد؟ یا من با فشار خانواده مجبورم شدم رشته‌ای را بخوانم که به ‌آن علاقه‌ای ندارم! اگه بخواهم تغییر رشته بدهم چه چیزی را بخوانم؟ یا اینکه همان رشته‌ی خودمان رو ادامه بدهیم و در آن متخصص شویم بهتر نیست تا این که تغییر رشته بدهیم و ریسک کنیم؟


 
در پاسخ به چنین سوالاتی نکاتی را برایتان جمع‌آوری کرده‌ایم.
فارغ‌التحصیلان کارشناسی تمامی رشته‌ها، یا فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری (برای داشتن مدرک ارشد دوم) این رشته‌ها، می‌توانند در آزمون کارشناسی ارشد در دو کد/رشته ‌شرکت نمایند. اگر دفترچه راهنمای انتخاب رشته ارشد را ورق بزنید متوجه می‌شوید که دو نوع رشته در این دفترچه وجود دارد. یک نوع رشته‌های اصلی (که بدون ستاره هستند) و یک نوع رشته‌های شناور (که با ستاره مشخص شده‌‌اند). هر داوطلب می‌تواند به طور همزمان در هر دو رشته اصلی و شناور ثبت‌نام نماید. البته به هیچ عنوان ثبت نام همزمان در رشته‌های اصلی و شناور توصیه نمی‌شوند، چون در این‌صورت تمرکز لازم برای مطالعه روی هیچ کدام وجود ندارد. همچنین در صورت قبولی در هر دو رشته (هم اصلی و هم شناور)، داوطلب می‌تواند تنها در یک رشته ثبت‌نام نماید.
از نظر قانونی هیچ نوع محدودیت و ممنوعیتی برای تغییر رشته وجود ندارد و داوطلب می‌تواند با هر مدرک کارشناسی در هر رشته‌ای ثبت‌نام نماید. مثلا فارغ‌‌التحصیل رشته ادبیات می‌تواند در رشته مهندسی برق شرکت کند! ولی خب باید یک منطقی هم برای این تغییر وجود داشته باشد که در مورد بعدی به آن اشاره خواهد شد.
بخش عمده افراد یک جامعه در مقابل تغییر، مقاومت شدیدی نشان می‌دهند چراکه عوض کردن مسیری که در آن قرار گرفته‌اند خیلی سخت‌ است. در نقطه مقابل هم افرادی هستند که بدون هیچ دلیل و منطقی از یک شاخه به شاخه دیگری می‌پرند. بین این دو طیف یک تفکر هوشمندانه وجود دارد آن هم این است که با شناسایی و در نظر گرفتن پارامترهای موثر در تقویت مهارت‌ها و رزومه فرد و آینده شغلی و اجتماعی وی، می‌تواند در سرنوشت فرد تاثیر مثبت داشته باشد. علاقه شرط اصلی پیشرفت و موفقیت در هر زمینه‌ای است. دانشجویان رشته‌های فنی مهندسی مانند مهندسی عمران، مکانیک، برق، مواد، معدن و … است که به دلایلی آینده شغلی مناسبی ندارند. برای این افراد گزینه‌هایی مانند رشته MBA (کد 1148 در دفترچه سنجش) و رشته مهندسی صنایع گرایش سیستم (کد 1259) وجود دارد که بعد از فارغ‌التحصیلی از این دو رشته از یک دانشگاه قوی می‌توان تضمین کرد که موقعیت‌های شغلی مناسب با تعداد بالا در انتظار آن‌ها خواهد بود. در نهایت میتوان گفت اگر از رشته‌های فنی مهندسی و مدیریتی به رشته هایی همچون MBA و سیستم مهاجرت داشته باشیم هیچ ایرادی ندارد و اتفاقا یک تغییر هوشمندانه است .به دلیل برندی که فرد در رشته‌های MBA و سیستم برای خود ایجاد می‌کند می‌تواند در هر حوزه اقتصادی از جمله هر صنعت و هر جایگاه شغلی فعالیت کند و در نهایت در سازمان‌ها رشد سازمانی را تجربه کند. یکی از پارامترهای مهم در تصمیم‌گیری برای تغییر رشته در کارشناسی ارشد، آینده آن رشته در کارشناسی‌ ارشد است. بعضی از دانشجویان با ارایه پایان‌نامه و انجام مطالعه و تحقیق رضایت بیشتری دارند ولی افرادی با هدف ورود به بازار کار و نه ادامه تحصیل در مقطع دکتری، با این امر موافق نیستند.

جمع‌بندی موضوع تغییر رشته در کارشناسی ارشد:
جهت تصمیم‌گیری در مورد اینکه آیا تغییر رشته در مقطع ارشد کاری منطقی هست یا خیر؟ یا اینکه برای مطمئن شدن از تصمیم خود چه شاخص‌هایی را باید در نظر بگیریم، توجه به سه مقطع زمانی قبل از ورود به دانشگاه و کنکور رشته انتخابی، دوران تحصیل در رشته انتخابی و شرایط بعد از فارغ‌التحصیلی اهمیت بسیاری دارد. در مجموع تمام رشته‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند. با توجه به تغییرات اقتصادی و اجتماعی سال‌های اخیر کشور، رشته‌هایی که توسعه فردی را محور کار خود قرار می‌دهند می‌تواند فرصت‌های کاری متنوع‌تری را در پی داشته باشند.

 

چگونه برای کنکور کارشناسی ارشد آماده شویم و تاثیر معدل در کنکور ارشد

چالش‌ها و راهکارهای پیش‌ روی دانشجویان در کسب علم

تدریس خصوصی، معلم خصوصی، چرا؟

رشته ,تغییر ,کارشناسی ,ارشد ,یک ,می‌تواند ,تغییر رشته ,کارشناسی ارشد ,رشته در ,در هر ,در مقطع

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

sterrafgoodgprer scapennofe Tony's notes وبلاگ مهدی حبیب اللهی(mahdi_habibollahi) سرزمین روشن کارتون و انیمه meicrafoutrac خرید ساعت مچی مردانه الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم siaswimrepri مشاوره روان شناختی